Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα και χωρίς να βλάψετε την υγεία σας

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι αν χάσετε βάρος γρήγορα, τα κιλά που θα χάσετε θα επιστρέψουν γρήγορα μετά το τέλος της δίαιτας, ενώ η αργή απώλεια βάρους σας βοηθά να διατηρήσετε το βάρος σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η Αυστραλία πραγματοποίησε μια μελέτη που διαψεύδει αυτή την άποψη.

Δύο ομάδες ατόμων έλαβαν μέρος σε αυτό. Η πρώτη έχασε βάρος σε τέσσερις μήνες και η δεύτερη σε 36 εβδομάδες. Στη συνέχεια, όσοι κατάφεραν να χάσουν βάρος κατά 12,5% έπρεπε να υποβληθούν σε πρόγραμμα διατήρησης του βάρους τους για 144 εβδομάδες. Στο τέλος, το 70% των ατόμων που έχασαν βάρος γρήγορα και το 72% εκείνων που έχασαν βάρος σταδιακά πήραν πίσω κάθε κιλό που είχαν χάσει. Αλλά η απώλεια 12,5% του βάρους τους στην πρώτη ομάδα επιτεύχθηκε από το 81% των συμμετεχόντων στη μελέτη, ενώ στη δεύτερη ομάδα ήταν μόνο 50%. Συμπέρασμα: η ταχύτερη απώλεια βάρους είναι αποτελεσματική.

Αυτό το άρθρο αναλύει τις πιο αποτελεσματικές δίαιτες και ασκήσεις για γρήγορη απώλεια βάρους.

Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα χωρίς δίαιτα

Υπολογίστε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε σε μια ημέρα.

Αφαιρέστε 500 kcal από την ημερήσια δόση σας. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε περισσότερα. Εξαρτάται από το βάρος σας και το πόσο γρήγορα χάνετε βάρος. Μην μειώνετε τη διατροφή σας περισσότερο από 1.100 kcal: δεν είναι υγιεινό.

Διατηρήστε το μενού σας μεταξύ 10-45% υδατάνθρακες και 30% πρωτεΐνες. Αυτό θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος γρήγορα.

Ασκηθείτε 3-5 φορές την εβδομάδα. Υπολογίστε τη σωματική σας δραστηριότητα έτσι ώστε πώς να χάσετε βάρος σε λίγες ημέρες καίτε περίπου 600 kcal ανά προπόνηση.

Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα; Αποφύγετε αγχωτικές καταστάσεις. Προάγουν την αύξηση του σωματικού βάρους- πολλοί άνθρωποι τρώνε ή καπνίζουν περισσότερο όταν είναι αγχωμένοι.

Κοιμηθείτε αρκετά. Η έλλειψη ύπνου κάνει κακό στον οργανισμό και αυξάνει την όρεξη. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε 30 λεπτά περισσότερο από το συνηθισμένο.

Σταματήστε ή μειώστε την ποσότητα της ζάχαρης. Μιλάω για την εξευγενισμένη ζάχαρη. Η εγκατάλειψή τους είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους για να χάσετε βάρος. Θα δείτε τα αποτελέσματα μέσα σε ένα μήνα.

SHARE IT:

Comments are closed.